Laatste verzorging van een cliënt

Laatste verzorging van een cliënt

Geplaatst door Mark Terlage

De laatste verzorging van een cliënt; een waardevolle afsluiting van een periode van liefdevolle zorg en aandacht.

Regelmatig verzorgen wij vanuit Mark Terlage Uitvaartzorg klinische lessen voor verzorgend en verplegend personeel in verzorgings- en verpleeghuizen. Enkele weken geleden waren we te gast bij een afdeling van De Meent in Veenendaal.

Verzorging

Medewerkers in de zorg werken met hart en ziel. Ze zijn en voelen zich nauw betrokken bij de vaak intensieve verzorging en begeleiding van hun cliënten. Met de zorg die zij bieden hebben zij liefdevolle aandacht voor de mens. Vaak is er sprake van een goede band en voelen cliënt en de medewerker zich nauw met elkaar verbonden. Er ontstaat een vertrouwensrelatie waarbij medewerkers naast hun professionele begeleiding zich ook emotioneel betrokken voelen. Naast de verzorging voor de cliënt onderhouden zij ook een goede band met de familie.

Tijdens de klinische les in De Meent kwam naar voren dat medewerkers er veel waarde aan hechten de laatste verzorging van hun cliënten te mogen verrichten. Wij zien de toegevoegde waarde van deze laatste verzorging en ondersteunen dan ook graag dit initiatief. Naar aanleiding van de klinische lessen hebben wij daarom een koffer voor laatste verzorging aangeboden aan De Meent en de wens uitgesproken dat de medewerkers van deze afdeling in De Meent de periode van professionele zorg liefdevol en met aandacht kunnen afsluiten.

Terug naar overzicht meer informatie ontvangen

Laatste wensenboekje

Niet het meest leuke onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekjeVraag hem nu kosteloos en vrijblijvend aan.Boekje aanvragen

Uitvaart verzorgen

Een uitvaart is een belangrijke bijdrage van het verwerkingsproces. Daarom is het vormgeven ervan iets wat met zorg moet gebeuren.

Meer informatie
Direct hulp nodig?

Ongeacht waar u verzekerd bent.

Terug naar boven