Begraven en verschillende soorten graven in Veenendaal

Begraven en verschillende soorten graven in Veenendaal

Geplaatst door Mark Terlage

Op de begraafplaats in Veenendaal vinden we verschillende soorten graven. We kennen de zogenaamde grondgraven en we kennen de grafkelders, ook wel de gemetselde graven.

Bij een grondgraf wordt de kist in de aarde begraven. Bij een keldergraf (gemetseld graf) word de kist in een soort van kamer geplaatst en blijft er lucht rondom de kist.

Vroeger werden de graven uitgegeven voor onbepaalde tijd. Op 26 oktober 1917 werd het eerste graf op begraafplaats De Munnikenhof uitgegeven. Op het oude deel vinden we die graven.

Mensen die één van de oude graven in bezit hebben kunnen die graven blijven hergebruiken. Een graf kan namelijk worden geschud. Op het moment dat een graf met eeuwigdurend grafrecht vol ligt kan het graf worden geschut. En dat betekent dat de overledenen die daar begraven liggen naar een diepere laag worden gebracht, waarmee er weer nieuwe begraaf lagen vrijkomen.

Dit mag echter pas gebeuren als de laatste persoon die in het graf begraven is minimaal tien jaar begraven ligt.

Terug naar overzicht meer informatie ontvangen

Laatste wensenboekje

Niet het meest leuke onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekjeVraag hem nu kosteloos en vrijblijvend aan.Boekje aanvragen

Uitvaart verzorgen

Een uitvaart is een belangrijke bijdrage van het verwerkingsproces. Daarom is het vormgeven ervan iets wat met zorg moet gebeuren.

Meer informatie
Direct hulp nodig?

Ongeacht waar u verzekerd bent.

Terug naar boven