Verschillende vormen van rouwvervoer

Verschillende vormen van rouwvervoer

Geplaatst door Mark Terlage

Op het gebied van rouwvervoer is er tegenwoordig heel veel mogelijk. Vroeger werd er begraven met paard en wagen, later met een koets en weer later kwam de rouwauto in beeld.

Hedendaags rouwvervoer

Van al deze vormen van rouwvervoer kan in de hedendaagse tijd nog steeds gebruik worden gemaakt. Maar ook op het gebied van rouw-vervoer is veel gebeurt de laatste jaren.

Niet alleen is een rouwauto tegenwoordig in verschillende kleuren beschikbaar, ook op het gebied van vormgeving is er een keuze… Denk hierbij aan een strakke Mercedes of BMW rouwauto of een wat klassiekere Amerikaans model…

Ook behoort rouwvervoer per koets nog altijd tot de mogelijkheden, maar ook de rouwcaravan, de bakfiets, de motor met zijspan en de Uitvaart-truck.

Uitvaartbus

De laatste jaren is ook de Uitvaartbus in opkomst. Een bus waarin de kist met overledene geplaatst wordt, maar waar ook de familieleden bij in kunnen. Dit is een intieme manier van iemand naar zijn laatste rustplaats brengen. En het is op een wat grotere afstand nog een hele praktische vorm van rouwvervoer ook. Er hoeft namelijk geen stoet gevormd te worden met het risico dat deze op een grote afstand niet bij elkaar blijft…

Zo ziet u maar… Ook op het gebied van rouwvervoer is er veel mogelijk. Niets moet, maar er kan veel… Volg vooral uw gevoel en kijk wat bij u past.

Terug naar overzicht meer informatie ontvangen

Laatste wensenboekje

Niet het meest leuke onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekjeVraag hem nu kosteloos en vrijblijvend aan.Boekje aanvragen

Uitvaart verzorgen

Een uitvaart is een belangrijke bijdrage van het verwerkingsproces. Daarom is het vormgeven ervan iets wat met zorg moet gebeuren.

Meer informatie
Direct hulp nodig?

Ongeacht waar u verzekerd bent.

Terug naar boven