Stil verlangen naar jouw valentijn

Stil verlangen naar jouw valentijn

Geplaatst door Mark Terlage

"Jij bent van mij weggegaan zonder mij te verlaten,
ik ontmoet je dagelijks in de spiegel van mijn ziel"

Liefde, stille liefde, verloren liefde, verstikkende liefde, naastenliefde, onbaatzuchtige liefde, vaderlandsliefde, verliefdheid, oneindige liefde... We kennen de Liefde in al deze vormen. Het is als een voortdurende levensstroom die door ons heen komt. Liefde is er altijd.
Liefde gaat over genegenheid en toewijding voor een ander en voor onszelf. Het gaat over emoties, relaties en idealen. Soms doet Liefde pijn en kunnen we ons eenzaam voelen door het voelbare gemis van de ander.

De echte Liefde gaat niet over rondfladderende cupidootjes die hun pijlen ergens op richten of over een roos op 14 februari of over samen een keer uit eten op die ene dag.

Liefde is niet iets om te hebben, te krijgen of te geven maar Liefde is om te zijn. Liefde is je bewust zijn van je verstand en van de wijsheid van je hart. Het gaat over verbinding maken met wie je werkelijk bent en daar vertrouwen in te hebben. De pijnlijke waarheid onder ogen te zien en te accepteren. Het is nu eenmaal zo dat we belangrijke stappen in ons leven alleen moeten zetten. Jezelf verantwoordelijk maken voor het zoeken van je eigen weg in het leven.

Het is een hele kunst om in tijden van groot gemis en verdriet die Liefde te vinden en te bewaren. Liefde vanuit onbaatzuchtigheid, zonder jezelf op te offeren, zonder een ander te claimen of te manipuleren, zonder zelf slachtoffer te zijn. Het vraagt om toewijding en bewustwording. Je kunt eenzaamheid ervaren als een gevangenis, je helemaal alleen voelen, verstoken van de wereld om je heen. De zin van het leven niet meer zien en letterlijk verdrinken in je verdriet.

Je kunt de stilte ook gebruiken voor bezinning, om weer balans te vinden, om je gevoelens weer op een rijtje te krijgen. Diep vanbinnen roept het verdriet om aandacht, de tranen willen gehuild worden. Dat is de spiegel van de ziel die om Liefde vraagt. Emotionele erkenning.

Onder je eigen verdriet liggen de wensen en verwachtingen naar de buitenwereld. Als je verwacht dat die ander jou ziet of erkent is de kans groot dat je teleurgesteld wordt zolang je niet in staat bent aan de ander te vragen wat jij nodig hebt. Verborgen verdriet kan gaan zweven als je het niet doorleeft maar wegstopt. Verdriet is een verlangen naar verbinding met alles om je heen, het is vragen om troost. Hoe dat moet kunnen kinderen ons heel goed leren. Zij kruipen weg bij iemand en staan zichzelf toe klein en kwetsbaar te zijn.

Maak een tafeltje tot een plek van Liefde. Zet er een paar mooie bloemen uit het seizoen op, een paar foto's uit je kindertijd, foto's van momenten die je koestert, zet er symbolen op die voor jou van betekenis zijn. Plaats er een klein spiegeltje bij die je helpt naar binnen te kijken. Pak je Liefde en je lief vast en loop samen op. Door Liefde voor altijd verbonden.

"Loop niet voor me, ik kan niet volgen.
Loop niet achter me, ik wil niet leiden.
Loop naast me, ik ben je vriend."
Liefs, Loesje

Met liefde geschreven voor Mark Terlage Uitvaartzorg,

Simone Schreiber
Cosi Life

www.cosilife.nl

Terug naar overzicht meer informatie ontvangen

Laatste wensenboekje

Niet het meest leuke onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekjeVraag hem nu kosteloos en vrijblijvend aan.Boekje aanvragen

Uitvaart verzorgen

Een uitvaart is een belangrijke bijdrage van het verwerkingsproces. Daarom is het vormgeven ervan iets wat met zorg moet gebeuren.

Meer informatie
Direct hulp nodig?

Ongeacht waar u verzekerd bent.

Terug naar boven