Soorten verzekeringen en mogelijkheden

Soorten verzekeringen en mogelijkheden

Geplaatst door Mark Terlage

Waarom kiest men met bij bruiloft zorgvuldig een ceremoniemeester uit en laat men bij een uitvaart zomaar een uitvaartleider sturen door de verzekeraar. Veel mensen denken dat zij verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar waar de verzekeringspolis loopt. In bijna alle gevallen is er, ook wanneer u verzekert bent, vrije keuze in de persoon die uw uitvaart gaat regelen.

Net als bij een huwelijksdag moet een uitvaart vlekkeloos verlopen. Het is een dag die u uw hele leven meeneemt. En daarom is het belangrijk een goed gevoel en een klik te hebben met uw uitvaartverzorger.

Pakketverzekeringen en kapitaalverzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Er zijn pakketverzekeringen en er zijn kapitaalverzekeringen. Een pakketverzekering is een verzekering waarin er geen geldbedrag wordt uitgekeerd, maar diverse goederen en dienstverlening. Op het moment dat een andere uitvaartverzorger dan de verzekeraar de uitvaart uitvoert, keert de verzekeraar een compensatiewaarde uit. De uitvaartverzorger zal voor die compensatiewaarde de uitvaart moeten verzorgen. Weet daarbij, dat juist bij de lokale, kleinschalige uitvaartverzorger dan veel meer mogelijk is dan bij een grote landelijke organisatie of verzekeraar.

Terug naar overzicht meer informatie ontvangen

Laatste wensenboekje

Niet het meest leuke onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekjeVraag hem nu kosteloos en vrijblijvend aan.Boekje aanvragen

Uitvaart verzorgen

Een uitvaart is een belangrijke bijdrage van het verwerkingsproces. Daarom is het vormgeven ervan iets wat met zorg moet gebeuren.

Meer informatie
Direct hulp nodig?

Ongeacht waar u verzekerd bent.

Terug naar boven