Paasei van 17 kg verhuist naar Dennenhorst

Paasei van 17 kg verhuist naar Dennenhorst

Geplaatst door Mark Terlage

Wie in de periode voor Pasen binnenloopt bij Tamminga aan de Kerkewijk kan daar ieder jaar bewonderend kijken naar een enorm showstuk. Het gigantische paasei van dit jaar droeg niet lang bij aan de paassfeer in de winkel. Mark Terlage Uitvaartzorg kocht het voor een speciale bestemming. Mark: “Ik heb het graag als extraatje gegeven aan bewoners en personeel van Woon- en Zorgvoorziening Dennenhorst.”

Het is al een lange Tamminga-traditie: een groot showstuk in de winkel ter gelegenheid van Pasen. Piet Tamminga: “We hebben een enorme paashaas gehad, een paashaas in een kruiwagen en nu een paasei. In dit ei zit 17 kilo Tanzania-chocolade verwerkt. Fairtrade. De cacaoboeren hebben er een eerlijke prijs voor gekregen.”

Hamer en beitel

Piet was aangenaam verrast door de actie van Mark Terlage. “Goed om in deze paastijd ook aan onze medemensen te denken. Op Dennenhorst moeten ze wel een hamer en beitel bij de hand hebben. Want het ei is gegoten in chocolade met een dikte van circa 2 centimeter. Het staat op een voet en die is ook helemaal van chocolade.”

Toewijding

Ieder jaar wordt het showstuk wel aan iemand verkocht. Maar meestal niet zo snel. Aan Mark Terlage de vraag waarom hij dit ei aan Dennenhorst heeft toegedacht. “Zo’n ei lijkt mij te groot om als gezin van te genieten. Maar niet te groot voor een instelling als Dennenhorst. Ik zag onlangs met hoeveel toewijding medewerkers van dit woonzorgcentrum bezig zijn met bewoners. Dat raakte me. Daarom geef ik het ei graag door aan het personeel en de bewoners van de drie locaties van Dennenhorst op de Kerkewijk, de Stationsstraat en de Sloep.” Dennenhorst reageerde erg positief op dit initiatief van Mark Terlage.

Terug naar overzicht meer informatie ontvangen

Laatste wensenboekje

Niet het meest leuke onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekjeVraag hem nu kosteloos en vrijblijvend aan.Boekje aanvragen

Uitvaart verzorgen

Een uitvaart is een belangrijke bijdrage van het verwerkingsproces. Daarom is het vormgeven ervan iets wat met zorg moet gebeuren.

Meer informatie
Direct hulp nodig?

Ongeacht waar u verzekerd bent.

Terug naar boven