Bloemen bij een uitvaart

Bloemen bij een uitvaart

Geplaatst door Diana Terlage

Bloemen worden bij vele momenten in het leven gebruikt als uiting van bijvoorbeeld blijdschap, maar ze worden ook gebruikt bij momenten die gepaard gaan met verdriet.

Hierbij worden ze gebruikt als een uiting van liefde en bieden ze troost aan de nabestaanden. Veelal worden de rouwbloemen of rouwstukken tegelijkertijd geregeld met het regelen van de uitvaart, echter wanneer men op zoek is naar iets specifieks is het wellicht beter hier zelf achteraan te gaan.

Mogelijkheden

Sommige mensen stellen bloemen juist erg op prijs bij een uitvaart, anderen houden er juist niet van. Wanneer het laatste het geval is, is het aan te raden dit te vermelden bij de rouwkaart zodat iedereen hiervan op de hoogte is en hier rekening mee kan houden. Zo kan het voorkomen dat bij de begrafenis van een kindje, de ouders besluiten dat het aantal bloemen beperkt is omdat ze niet willen dat het kistje bedolven wordt onder de bloemen omdat het teveel de aandacht af kan leiden van het kistje, andere vinden het juist mooi als het kistje helemaal omringd is met bloemen. Het is tevens mogelijk wanneer men het aantal bloemen wil beperken om te kiezen voor rouwcorsages. Doordat de wensen voor een bepaald type boeket of arrangement vaak heel persoonlijk is, wordt dit vaak in onderling overleg gedaan met de bloemist zodat alle wensen verhoord worden en er een sterke symbolische waarde verkregen kan worden wanneer het bloemstuk goed is afgestemd op de overledene.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om bloemen uit het graf- of bloemstuk te halen zodat deze geprepareerd kunnen worden en ze bijvoorbeeld in combinatie met een foto of ander persoonlijk bewaard kunnen worden.

(Bron: uitvaart-weetjes.nl)

 

Terug naar overzicht meer informatie ontvangen

Laatste wensenboekje

Niet het meest leuke onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekjeVraag hem nu kosteloos en vrijblijvend aan.Boekje aanvragen

Uitvaart verzorgen

Een uitvaart is een belangrijke bijdrage van het verwerkingsproces. Daarom is het vormgeven ervan iets wat met zorg moet gebeuren.

Meer informatie
Direct hulp nodig?

Ongeacht waar u verzekerd bent.

Terug naar boven